Ce textile trebuie folosite în industria ospitalității?
Industria hotelieră reprezintă una dintre cele mai profitabile nișe la nivel mondial, fiind într-o continuă expansiune la nivel mondial. Operatorii din turism și cei din infrastructura de cazare se zbat să ofere cele mai bune servicii turiștilor, prin ofertele care mai de care mai atrăgătoare, sau, în cele mai multe cazuri, prin serviciile de o calitate din ce în ce mai bună.
Desigur, calitatea serviciilor din domeniul hotelier se sprijină pe 3 mari piloni, și anume: serviciile de cazare, serviciile de alimentație și serviciile de petrecere a timpului liber.
Serviciile de cazare depind de foarte mulți factori, însă putem cădea cu toții de acord că felul în care oaspeții unui hotel se odihnesc în timpul șederii lor cântărește destul de mult în satisfacția generală a clientului.
Decorațiunile ferestrelor sunt foarte importante pentru hoteluri, din mai multe privințe, și anume:
- Materialele alese trebuie, conform legislației din majoritatea statelor să aibă tratament ignifug;
- Draperiile să fie cel puțin dim-out, adică să respingă lumina soarelui în proporție de 65%, ideal ar fi să fie black-out (respingere 90%)
- Perdelele să fie transparente, pentru a permite luminii soarelui să pătrundă în cameră, atunci când se dorește. De regulă, se folosesc voile-uri ignifugate.
Simbolul Fire Retardant (materiale ignifugate)
Modalitățile de coasere cele mai întâlnite în hoteluri și restaurante sunt cele clasice, însă câteodată se pot observa și design-uri deosebite, în funcție de categoria și de profilul hotelului/restaurantului.
Sistemele de prindere cele mai folosite sunt șinele pentru tavan, fabricate din PVC sau aluminiu, cele din urmă fiind recomandate, datorită menținerii lor foarte bune într-un timp îndelungat, spre deosebire de cele din PVC, care se pot degrada mai repede. Variantele de șine sunt fie cu 2, fie cu 3 canale, dacă se dorește adăugarea unui strat protector suplimentar (blackout).
variație de materiale dim-out
Modele de șine pentru tavan
Bineînțeles, textilele dintr-un hotel nu se termină la perdele și draperii. Este un concept BTW (bed, table, window), ce include mai multe componente. Lenjeriile de pat, de exemplu, în majoritatea hotelurilor, mai ales în România trebuie să fie din bumbac de bună calitate, cu o densitate de peste 200-300 gr/cm2, rezistente la curățări multiple, iar culoarea este recomandat să fie albă.
Totodată, pentru a lega toate aceste elemente, se pot realiza cuverturi, runnere sau fețe de pernă decorative din materialele de draperii prezente în cameră.
Pentru lenjeria de masă, se recomandă să se folosească fețe de masă din bumbac tratat, care să reziste spălărilor la temperaturi mai ridicate, de 40-60 grade, iar densitatea să fie de peste 220-240 gr/cm2.
Special pentru clienții din sectorul Horeca, am lansat conceptul BTW (Bed, table, window), ce vine în sprijinul lor cu soluții complet personabile și adaptabile bugetului lor.
Pentru mai multe detalii sau pentru cereri de ofertă, ne poți contacta pe adresa de e-mail office@magazinuloana.ro