Sufrageria – OANA ...

Sufrageria este locul tau de relaxare si de intalnire cu familia, locul in care petreceti timp impreuna, va relxati si va povestiti ziua cu un ochi in televizor. Sufrageria poate fi considerata inima casei tale, fiind cea mai sociala camera din caminul pe care il impartiti.

Decorarea sufrageriei presupune prioritizarea confortulului intr-un mod armonios, dar oarecum neutru, pentru a multumi oameni diferiti cu gusturi estetice diferite. Cu toate astea nu trebuie sa te dai inapoi de la iti pune amprenta asupra mediului inconjurator si de a iti oglindi personalitatea in designul interior al casei tale, de la alegerea mobilierului la cumpararea obiectelor decorative.

Perdelele si draperiile sunt un element foarte important, care influenteaza atmosfera si energia sufrageriei tale. Fereastra este zona catre care se indreapta toate privirile, din punct de vedere vizual, fiind un punct de tranzit, in care interiorul se intalneste cu exteriorul.

Pe langa functia estetica pe care o au draperiile, acestea au si rolul de a controla luminozitatea camerei prin blocarea partiala a luminii naturale.
Pentru sufragerie se recomanda draperii transparente care sa permita accesul luminii naturale pentru ca sufrageria este o camera sociala, comuna in care se interactioneaza. O sufragerie intunecata indeamna la somn si letargie si este chiar periculoasa in contextul in care prin aceasta camera se circula foarte des iar obiectele trebuie sa fie vizibile tot timpul pentru a evita un accident in cazul in care suntem grabiti si neatenti.

Un alt context de care trebuie sa tii cont in alegerea materialelor pentru draperiile din sufragerie este situatia in care aceasta are fereastra umbrita de vegetatia exterioara. In acest caz este nevoie de draperii confectionate din alt tip de material fata de o fereastra care se afla direct in bataia razelor solare. Trebuie mentionat si ca draperiile ajuta la izolarea termica si fonica a incaperii, iar filtrarea luminii protejaza covorul si mobilierul de decolorarea produsa de razele solare.

Un specialist te ajuta sa iei deciziile potrivite in privinta materialelor si a designului draperiilor astfel incat acestea sa fie frumoasa, in stilul dorit de tine dar si practice si sa serveasca o functionalitate concreta. Criteriile pe care le luam in calcul atunci cand incepem o colaborare sunt: dimensiunea camerei si a ferestrei, designul interior al camerei, preferintele clientului, alegerea materialului cu grad de opacitate potrivit, acoperirea unor imperfectiuni ale ferestrei. Dincolo de cerintele tehnice ale proiectuluilui, un profesionist vede povestea unica a fiecarei ferestre. Acelasi material poate fi interpretat diferit, poate spune o poveste unic in fiecare casa, prin implementarea designului potrivit.

Nu esti hotarat?

Un consultant iti poate oferi informatiile si sfaturile necesare pentru a te asigura ca iei o decizie corecta.

Contacteaza-ne

Spune-ne parerea ta